• KARNEVAL_2019

          • Dňa 21. februára bolo v našej škole veľmi veselo. Hemžilo sa to tu rôznymi rozprávkovými postavičkami,...

            ...zvieratkami, princeznami, rytiermi a mohli ste tu nájsť čokoľvek od výmyslu sveta - čo pripravila fantázia našich detí spolu s ich rodičmi. Program karnevalu bol bohatý, radosti nechýbalo. Dúfame, že si to budeme môcť zopakovať aj na ďalší školský rok! :)

          • HK_1.stupeň_školské kolo

          • Dňa 18.2. 2019 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Poézia

             1. miesto Michal Mulica

            2. miesto Zara Bánová

            3. miesto Bianka Páleníková

             

            Próza

             1. miesto Martin Píšš

            2. miesto Viktor Vereš

            3. Diana Šedivá

          • OK Dejepisná olympiáda - naši víťazi

          • Dňa 14. 2. 2019 sa v Základnej škole Robotnícka v Zlatých Moravciach uskutočnil 11. ročník

            okresného kola dejepisnej olympiády.

            Našu školu reprezentovali 4 žiaci. Úspešnými riešiteľmi boli 3 žiaci.

             

            V kategórii C získal 3. miesto Filip Jamrich (9.A)

             

            V kategórii D získala 1. miesto Adela Tenkelová (8.A)

             

            V kategórii E získal 1. miesto Matúš Želiba (7.B)

             

             

            Adela Tenkelová a Matúš Želiba budú našu školu reprezentovať v krajskom kole dejepisnej olympiády, ktoré sa uskutoční 21. 3. 2019 v Katolíckej spojenej škole sv. Vincenta de Paul v Leviciach.

          • OK - GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

          •          Dňa 7.2.2019 sa na Základnej škole Mojmírova v Zlatých Moravciach uskutočnil 47. ročník okresného kola geografickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 66 žiakov z 11 základných škôl okresu Zlaté Moravce a úspešných riešiteľov bolo 23 žiakov.

                    Našu školu reprezentovalo 9 žiakov. Úspešnými riešiteľmi boli 6 žiaci.

            V kategórii G získali :

             8. miesto Tamara Bronišová ( 5.C)

             

            V kategórii F získala :

             1. miesto Romana Orgoníková (7.B)

             2. miesto Matúš Želiba (7.B)

             3. miesto Ela Šulganová (6.A)

             

            V kategórii E získali :

            6. miesto Zuzana Gajdošová (9.C)

            7. miesto Natália Blažiová (9.B)

             

             

                     Romana Orgoníková, Matúš Želiba a Ela Šulganová budú našu školu reprezentovať na krajskom kole geografickej olympiády, ktoré sa uskutoční 11.4.2019 na GJK v Zlatých Moravciach.

          • Pasovanie prvákov

          • V ZŠ na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach sa stalo peknou tradíciou, že prvákov do cechu žiackeho vítame veľkolepou slávnosťou. Tá tohtoročná sa niesla v halloweenskom duchu, takže školská telocvičňa sa zmenila na tajomné kráľovstvo plné čarodejníc, netopierov, tekvičiek a strašidielok. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky Mgr.Viery Strieškovej  sa takmer 60 prvákov  v sprievode svojich pani učiteliek-p.uč.Valkovej, p.uč.Sumelovej a p.uč.Čepčekovej-museli vydať cestou po začarovanom lese a na príkaz čarodejníc, šikovných deviatačiek, splniť niekoľko úloh. A to všetko bez pomoci čarov a kúziel! Po dvoch mesiacoch v škole to ale nebol pre nich žiaden problém, úlohy z matematiky, z čítania a z prvouky zvládli ľahko a skladanie puzzle so strašidielkami bola pre nich veľká zábava! Po splnení úloh nasledovala samotná pasovačka veľkou ceruzkou, prváci dostali diplom a museli pred všetkými prítomnými predniesť slávnostný sľub. Ochotne sľúbili všetko, čo budú počas školského roka dodržiavať s vidinou sladkej odmeny, ktorá na nich čakala v košíkoch ježibabiek. Na záver si prváčikovia  zaspievali a zatancovali aj so školskými taškami na pleciach  pesničku o škole a späť do svojich tried odchádzali už ako ozajstní žiaci školy. S krásnym pocitom a hrdosťou v srdci odchádzali určite aj rodičia a starí rodičia našich malých školákov.

            Mgr. Lucia Valková

          • Detský štafetový kros v Nových Zámkoch

          • Do galérie Detský štafetový kros v Nových Zámkoch boli pridané fotografie.

            Krásne jesenné nedeľné popoludnie sme si v Nových Zámkoch spríjemnili prvým kolom detského štafetového krosu . Detský cezpoľný beh zmiešaných štafiet prebiehal štafetovou formou. Družstvo tvorili 2 dievčatá a 2 chlapci a súťažili v behu 4x500 metrov. Na štart sme postavili 2 družstvá. Prvé v zložení Nikolas Béber,  Lea Zemanová, Šimon Mikla a Nikola Romanová. Druhé družstvo v zložení Matej Kľučka, Mia Svetlanská, Tomáš Roman a Nela Kováčiková. Našim žiakom sa darilo veľmi dobre a mali to najlepšie publikum. Tešíme sa na ďalšie kolo v Nitre, ktoré nás čaká.

            Mgr. Eva Molnárová, Mgr. Miroslava Miklová

          • Spajkyho pohár v Nitre

          • 20. októbra  v sobotu sa v mestskej športovej hale na Klokočine zišla silná konkurencia 5 atletických škôlok, ktoré dokopy postavili 9 súťažných družstiev. Medzi nimi aj tá naša. Súťaž prebiehala vo vysokom tempe, deti bojovali o každý centimeter a každú sekundu, súťaž bola napínavá až do poslednej disciplíny. ktorou bol vytrvalostný beh na 3 minúty. Počas súťaženia deťom fandil aj maskot Spajky. Veľmi sa tešíme, že naše najmenšie a najmladšie družstvo bolo vidieť, počuť a bolo naozaj skvelé. Aj keď sme nevyhrali, ukázali sme čo je v nás a o rok to ideme vyhrať J . Družstvo tvorili  Ivanka Solčianska, Nikolas Béber  a premiéru mali prváčikovia Nikolka Romanová, Tomáško Roman,  Nathaniel Mužík a Nelka Kováčiková.

            Mgr. Eva Molnárová, Mgr. Miroslava Miklová