• Pasovanie prvákov

          • V ZŠ na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach sa stalo peknou tradíciou, že prvákov do cechu žiackeho vítame veľkolepou slávnosťou. Tá tohtoročná sa niesla v halloweenskom duchu, takže školská telocvičňa sa zmenila na tajomné kráľovstvo plné čarodejníc, netopierov, tekvičiek a strašidielok. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky Mgr.Viery Strieškovej  sa takmer 60 prvákov  v sprievode svojich pani učiteliek-p.uč.Valkovej, p.uč.Sumelovej a p.uč.Čepčekovej-museli vydať cestou po začarovanom lese a na príkaz čarodejníc, šikovných deviatačiek, splniť niekoľko úloh. A to všetko bez pomoci čarov a kúziel! Po dvoch mesiacoch v škole to ale nebol pre nich žiaden problém, úlohy z matematiky, z čítania a z prvouky zvládli ľahko a skladanie puzzle so strašidielkami bola pre nich veľká zábava! Po splnení úloh nasledovala samotná pasovačka veľkou ceruzkou, prváci dostali diplom a museli pred všetkými prítomnými predniesť slávnostný sľub. Ochotne sľúbili všetko, čo budú počas školského roka dodržiavať s vidinou sladkej odmeny, ktorá na nich čakala v košíkoch ježibabiek. Na záver si prváčikovia  zaspievali a zatancovali aj so školskými taškami na pleciach  pesničku o škole a späť do svojich tried odchádzali už ako ozajstní žiaci školy. S krásnym pocitom a hrdosťou v srdci odchádzali určite aj rodičia a starí rodičia našich malých školákov.

            Mgr. Lucia Valková

          • Detský štafetový kros v Nových Zámkoch

          • Do galérie Detský štafetový kros v Nových Zámkoch boli pridané fotografie.

            Krásne jesenné nedeľné popoludnie sme si v Nových Zámkoch spríjemnili prvým kolom detského štafetového krosu . Detský cezpoľný beh zmiešaných štafiet prebiehal štafetovou formou. Družstvo tvorili 2 dievčatá a 2 chlapci a súťažili v behu 4x500 metrov. Na štart sme postavili 2 družstvá. Prvé v zložení Nikolas Béber,  Lea Zemanová, Šimon Mikla a Nikola Romanová. Druhé družstvo v zložení Matej Kľučka, Mia Svetlanská, Tomáš Roman a Nela Kováčiková. Našim žiakom sa darilo veľmi dobre a mali to najlepšie publikum. Tešíme sa na ďalšie kolo v Nitre, ktoré nás čaká.

            Mgr. Eva Molnárová, Mgr. Miroslava Miklová

          • Spajkyho pohár v Nitre

          • 20. októbra  v sobotu sa v mestskej športovej hale na Klokočine zišla silná konkurencia 5 atletických škôlok, ktoré dokopy postavili 9 súťažných družstiev. Medzi nimi aj tá naša. Súťaž prebiehala vo vysokom tempe, deti bojovali o každý centimeter a každú sekundu, súťaž bola napínavá až do poslednej disciplíny. ktorou bol vytrvalostný beh na 3 minúty. Počas súťaženia deťom fandil aj maskot Spajky. Veľmi sa tešíme, že naše najmenšie a najmladšie družstvo bolo vidieť, počuť a bolo naozaj skvelé. Aj keď sme nevyhrali, ukázali sme čo je v nás a o rok to ideme vyhrať J . Družstvo tvorili  Ivanka Solčianska, Nikolas Béber  a premiéru mali prváčikovia Nikolka Romanová, Tomáško Roman,  Nathaniel Mužík a Nelka Kováčiková.

            Mgr. Eva Molnárová, Mgr. Miroslava Miklová

             

          • Záložka spája školy

          • Do galérie Záložka spája školy boli pridané fotografie.

            Záložky spája školy

            Aj v školskom roku 2018/2019 sme sa zapojili do projektu  Záložka spája školy. Ako partnerská škola bola pridelená našej škole Základná škola Golianova 8 v Banskej Bystrici.

            Naši žiaci vyrábali záložky na hodinách slovenského jazyka, anglického jazyka ,výtvarnej výchovy  i pracovného vyučovania. Poslali sme 350 záložiek .Z partnerskej školy nám poslali veľmi pekné  záložky najmä žiaci 1.stupňa sa zapojili do tejto akcie. Každý žiak ,ktorý sa zapojil dostal z partnerskej školy záložku.