• Všetkovedko 15. ročník_2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko 15. ročník_2024.

            Všetkovedko 15. ročník 

            Dňa 28. novembra 2023 sa žiaci našej školy zapojili do 15. ročníka veľkého súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. 

            Do vedomostnej súťaže Všetkovedko sa tohtoročne zapojilo 21 žiakov z 1. stupňa ZŠ. 

            Žiaci súťažili v štyroch kategóriách. V kategórií Všetkovedko 1 súťažilo 11 žiakov. V kategórií Všetkovedko 2 súťažili 2 žiaci. V kategórií Všetkovedko 3 súťažili 3 žiaci a v kategórií Všetkovedko 4 súťažilo 5 žiakov.

            Dvaja žiaci - Matúš Mondočko a Juraj Šproch – sa v rámci svojej kategórie Všetkovedko 4 zaradili medzi 30% najúspešnejších riešiteľov z celého Slovenska. Podarilo sa im získať titul s diplomom Všetkovedko a veľmi peknú cenu.

            Ostatní žiaci získali titul spolu s diplomom Všetkovedkovho učňa a malú spomienku na tohtoročnú súťaž.

            Tešíme sa spolu s našimi súťažiacimi a prajeme im mnoho ďalších študijných úspechov!

            Mgr. Kristína Szabová

          • Školské kolo McDonald´s Cup 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo McDonald´s Cup 2024.

            Dňa 16.1.2024 sa konal Novoročný turnaj v malom futbale pre žiakov I. stupňa ZŠ. Ide o školské kolo McDonald´s Cup. Žiaci hrali v 2 kategóriách : 1.- 2. roč. a 3.- 4. roč. Hralo sa podľa pravidiel McDonald´s Cup. V každom družstve muselo hrať 1 dievča a muselo byť stále na ihrisku.

            Kategória 1. – 2. ročník :

            1. miesto   II.A

            2. miesto   II.B

            3. miesto    I.A

            Víťazná zostava II.A : Martin Chren, Jakub Šproch, Dávid Havran, Ján Richter, Sebastián Novosad, Andrij Pochynok.

            Kategória 3. – 4. ročník :

            1.miesto    III.B

            2. miesto   IV.A

            3. miesto   IV.B

            Víťazná zostava III.B : Lucas Pavlenda, Hugo Hudec, Lukáš Madola, Sebastián Forgáč, Sebastián Lavu, Tobias Lukáč, Tamara Rajnohová, Nina Szendreyová.

            Vybraní žiaci budú školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa bude konať v apríli v našej škole. Prajeme veľa úspechov.

          • Karneval 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval 2024.

            🎉 Karneval 🥳

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Práve dnes 13.2. sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri ich príprave. Bolo vidieť, že v našej škole je tvorivých žiakov a rodičov veľa. Súčasťou karnevalu bola diskotéka a vyhodnotenie 15 najkrajších, najmodernejších, najoriginálnejšich, najklasickejších a iných masiek. Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti a zábavy.

          • ŠK GEO olympiády_2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠK GEO olympiády_2024.

            Dňa 19.1.2024 sa na našej škole uskutočnil 52. ročník školského kola Geografickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 14 žiakov a všetci žiaci boli úspešnými riešiteľmi. Žiaci súťažili v troch kategóriách :

            kategória G : Peter Siklienka 5.A (I. miesto), Uliana Bilodid 5.B (II. miesto), Lea Majerová 5.B (III. miesto), Nela Morávková 5.B, Nikola Grznárová 5.B, Ivan Borčin 5.A,

            kategória F : Dominika Doskočová 6.B (I. miesto), Martin Píšš 7.C (II. miesto), Maxim Petrovič 6.B (III. miesto), Peter Martinec 7.C, Lea Kočanová 6.B,

            kategória E : Oliver Stoila 9.A (I. miesto), Nina Koláčková 9.A (II. miesto), Nela Šeptáková 9.A (III. miesto)

            Do okresného kola Geografickej olympiády postupujú prví dvaja žiaci z každej kategórie. Okresné kolo sa bude konať 12.3.2024.

          • Korčuľovanie 3.B_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuľovanie 3.B_2023-24.

            Síce je tohtoročná zima skúpa na sneh, žiakov 3.b. triedy to v zimných radovánkach neodradí. Ale to vôbec nevadí, pretože my vieme, kde našu zimu hľadať. A nielen zimu, ale aj poriadny ľad. Deti si korčuľovanie užili dosýta a všetkým sa nesmierne páčilo, dokonca sme mali aj deti, ktoré boli na korčuliach vôbec po prvý krát. 

            Ďakujeme rodičom a starým rodičom za pomoc a prepravu korčúľ na štadión. 

            Spokojnosť a zdravý životný štýl našich detí je našim prvoradým úmyslom.

            Mgr. Kristína Tuhá

            Mgr. Michaela Poláková

          • Prednáška o včelách_2023-2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o včelách_2023-2024.

            Nie nadarmo sa hovorí, že včela je darkyňou života na Zemi. Veľa zaujímavostí o živote a práci včiel, ich činnosti v úľoch a význame pre človeka sa dozvedeli naši žiaci 1.stupňa na besede so skúseným včelárom pánom Karolom Kováčom zo Žitavian. Hravou formou ich zasvätil do života a práce včelára, celoročnej starostlivosti o úle, spracovaní medu, výrobou rámikov. Pán včelár priniesol so sebou aj nástroje, ktoré sú pri práci včelára potrebné a vysvetlil žiakom ich využitie. Módna prehliadka v originálnych včelárskych kombinézach sa deťom veľmi páčila a samozrejme nechýbala ani ochutnávka kvalitného výborného produktu prírodu - domáceho medu.

          • Olympiáda v ANJ 2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v ANJ 2023-24.

            Dňa 17. januára 2024 sa konal 34.ročník Olympiády z anglického jazyka a našu školu reprezentovali najlepší riešitelia školského kola. V kategórii 1A to bola Karen Rajnohová ( 7B ) a kategórii 1B to bol Oliver Stoila ( 9A ). Žiaci si zmerali sily so žiakmi základných škôl z celého okresu. Skúška sa skladala z 2 častí - písomný test, ktorý bol zameraný na gramatiku, slovnú zásobu, čítanie a počúvanie s porozumením. Po prestávke na občerstvenie nasledovala praktická - ústna časť, kde mali žiaci možnosť odprezentovať svoje teoretické vedomosti pri vytváraní príbehu pomocou obrázkov a pri role-play. Vo veľkej konkurencii boli naši žiaci úspešní a Oliver Stoila sa umiestnil na krásnom 2. mieste.

            Srdečne mu blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov v anglickom jazyku.

            Daniela Behulová

          • Šaliansky Maťko - školské kolo I. kategória_2023_24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko - školské kolo I. kategória_2023_24.

            Dňa 18.12.2023 sa v školskej knižnici konalo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského pre I. kategóriu. Súťažilo 9 žiakov.

            Na 3. mieste sa umiestnil žiak 2.A Martin Chren, 2. miesto obsadil žiak Jakub Šproch z 2.A , na 1. mieste sa umiestnila žiačka 2.B triedy Nina Ondrejková s povesťou Povesť o dunajskej zlatej rybke od Mila Urbana. Víťazka nás bude reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční dňa 23. februára 2024 na našej škole.

            Víťazom srdečne gratulujeme!

          • Šaliansky Maťko - ŠK II. a III. kategória 2023-24

          • Dňa 14.12.2023 sa v školskej knižnici konalo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti  Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského pre II. a III. kategóriu. súťažilo 13 žiakov, v II. kategórii 8 žiakov a v III. kategórii 5 žiakov.

            II. kategórii súťažili žiaci 4. a 5. ročníka, na 3. mieste sa umiestnil žiak V.A Peter Siklienka, 2. miesto obsadil žiak Matúš Mondočko zo IV.A , na 1. mieste sa umiestnil Tomáš Molnár zo IV.B s povesťou Vtáčnik od Antona Marca. Zo IV.A a V.B súťažili dievčatá, Nina Holubová ,Melany Balková, z V.B  Nikola Grznárová, Nela Morávková a Uliana Bilodid, ktoré boli tiež veľmi pekne pripravené.

            III. kategória mala slabšie zastúpenie, ale každá trieda mala svojho zástupcu

            Na 3.mieste sa umiestnila Kiara Kanyicsková zo VII.A,2.miesto  obsadila Lea Kočanová zo VI.B ,na 1.mieste sa umiestnil žiak zo VII.C Martin Píšš s povesťou od Štefana Moravčíka Ako zahynul Ctibor. Pekné povesti si pripravili aj Nela Mária Kovačiková zo VI.A a Karen Rajnohová zo VII.B.

            Víťazi nás budú reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 23. februára 2024 na ZŠ Mojmírova 2 v Zlatých Moravciach.

            Želáme im veľa úspechov!

          • "Vianočná pošta" _2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Vianočná pošta" _2023-24.

            Naša škola sa zapojila do 7.ročníka Vianočná pošta pre seniorov. Deti vyrobili nádherné vianočné pozdravy pre neznámych starkých do domova. Vianočná pošta je jeden z tradičných symbolov Vianoc, ktorý akosi dnes už vyšiel z módy. Cieľom žiakov z 1.stupňa bolo potešiť a dopriať seniorom niečo, bez čoho Vianoce pre nich nemajú ten správny význam. Dúfame, že pozdravy starkých potešia :) 

          • Olympiáda v ANJ_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v ANJ_2023-24.

            Dňa 15.11.2023 prebehlo na našej škole školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, do ktorého sa zapojilo v kategórii 1A (5.-7. ročník) 18 žiakov a v kategórii 1B (8.-9. ročník) 21 žiakov. Do komisie zasadli učitelia anglického jazyka našej školy: Mgr. Daniela Behulová, Mgr. Martina Jelínková, Mgr. Diana Magátová, Mgr. Gabriela Stanková.

            Najúspešnejší žiak každej kategórie postupuje na okresné kolo:

            v kategórii 1A

            * * * Karen Rajnohová * * *

            v kategórii 1B 

            * * * Oliver Stoila * * *

                  G R A T U L U J E M E

            Na našej škole sme mali 15 úspešných riešiteľov:

            · v kategórii 1A 4 žiakov – Karen Rajnohová (7.B), Adam Siklienka (6.B), Dorotka Šabová (5.A), Timotej Kouřil (7.B)

            · v kategórii 1B 11 žiakov – Oliver Stoila (9.A), Sebastián Páleník (8.B), Nela Šeptáková (9.A), Peter Blaži (8.B), Kristína Tenkelová (9.A), Natália Psotová (8.B), Timea Hudecová (8.B), Petra Lea Palčeková (8.A), Bianka Páleníková (8.B), Samuel Hučka (9.A), Jennifer Maruska (8.B)

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za
            účasť. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Olympiády v anglickom jazyku.
             

            Mgr. Martina Jelínková,

            predseda školského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • "Mikuláš na Mojmírke"_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Mikuláš na Mojmírke"_2023-24.

            Všade pečú medovníky, na „Mojmírke“  vianočné trdelníky.

            V deň svätého Mikuláša mali žiaci 3.B triedy zážitkové učenie. Spolu s pani učiteľkou a pani asistentkou si upiekli trdelníky. Výroba takejto sladkej pochúťky vôbec nie je ľahká a naši šikovní tretiaci to zvládli na jednotku s hviezdičkou. Samotná príprava kysnutého cesta je náročný proces, plný zaujímavých javov, ktoré deti s nadšením pozorovali. Prvé dva trdelníky malí pekári vyrobili s pomocou pani učiteľky a pani asistentky. Ostatné zvládli úplne samostatne a bez akejkoľvek pomoci. Nakoľko je v triede aj žiačka s bezlepkovou diétou, žiaci vyrobili aj trdelníky z bezlepkovej múky a mohli tak porovnať, aká je práca s klasickým cestom a s tým bezlepkovým. Na záver si deti svoje upečené dobroty spoločne aj ochutnali. Dokopy upiekli 22 kusov. Celý pavilón krásne rozvoniaval škoricou a vanilkou ako vo vianočnej pekárni.

            Tento predvianočný čas si všetci spoločne užili a pre deti to bola pekná rozlúčka so starým rokom.

            Mgr. Kristína Tuhá a Mgr. Michaela Poláková

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY_2023-24.

            Naši šikovní žiaci zo 4.A triedy sa zapojili do výtvarnej súťaže „Cestujeme spolu autobusom 15 rokov“ vyhlásenej spoločnosťou ARRIVA v rámci Európskeho týždňa mobility 2023 - a VYHRALI !!!

            Hlavným cieľom súťaže je zvýšiť záujem detí o ochranu životného prostredia a motivovanie k využívaniu verejnej dopravy na dopravu do školy či na voľnočasové aktivity. Jednou významnou alternatívou ochrany životného prostredia je práve cestovanie verejnou dopravou – autobusmi. V kombinácii s jazdou na bicykli či chôdzou môže výrazne prispieť k čistejšiemu životnému prostrediu a tiež prináša niekoľko výhod. Pri cestovaní môžeme čítať knihu, sledovať okolie, prírodu, ale aj snívať...

            Deti boli za ich šikovnosť a kreativitu odmenené balíčekom výtvarných pomôcok pre celú triedu. Výhre sa veľmi potešili a určite im poslúži pri ďalšom tvorení na hodinách výtvarnej výchovy...

            GRATULUJEME!!!

            Mgr.Lucia Šeptáková

          • Informatická súťaž iBobor_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Informatická súťaž iBobor_2023-24.

            V dňoch 6.11. - 10.11.2023 prebehla na Slovensku on-line informatická súťaž iBobor, do ktorej sa zapojilo aj 129 žiakov našej školy. Tohto roku boli naši žiaci veľmi úspešní.

            Plný počet bodov dosiahli na našej škole 2 žiaci:

            v kategórii Benjamín 

            * * * Karen Rajnohová * * *

            v kategórii Bobrík 

            * * * Tomáš Molnár * * *

                  G R A T U L U J E M E

            Na našej škole sme mali 29 úspešných riešiteľov:

            · z kategórie Kadet (8. a 9. ročník) 8 žiakov – Peter Blaži (8.B), Adam Petrík (8.B), Sebastián Páleník (8.B), Diana Šedivá (9.A), Pavlo Bilodid (8.B), Nina Koláčková (9.A), Marek Zaťko (8.A), Adam Havran (8.B)

            · z kategórie Benjamín (6. a 7. ročník) 5 žiakov – Karen Rajnohová (7.B), Timea Ondrová (7.C), Maxim Petrovič (6.B), Daniel Bánsky (6.B), Kiara Kanyicsková (7.A)

            · z kategórie Bobrík (4. a 5. ročník) 12 žiakov – Tomáš Molnár (4.B), Lea Majerová (5.B), Daniel Korec (4.B), Uliana Bilodid (5.B), Matúš Mondočko (4.A), Michaela Káčerová (4.B), Jakub Miroslav Pánik (5.A), Nikola Grznárová (5.B), Sebastian Jan Medo (4.A), Kristína Kováčová (4.B), Emily Bürgerová (4.A), Lena Hollá (4.A)

            · z kategórie Drobec (2. a 3. ročník) 4 žiaci – Miriam Kováčová (3.A), Patrik Mladonický (3.B), Dávid Krajči (3.A), Tamara Rajnohová (3.B)

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za
            účasť. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník iBobra...
             

            Mgr. Martina Jelínková, koordinátor iBobra na škole

          • Deň školských knižníc 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň školských knižníc 2023.

            V týchto dňoch sme si pripomenuli deň školských knižníc.

            Žiaci 8.B a Kristínka Tenkelová 9.A ,Martin Píšš 7.C si pripravili zábavnú hodinu pre žiakov 5. A,5.B a 3.B si vypočuli poučné príbehy o zázračných slovíčkach, vyskúšali  uhádnuť hádanky nové i staré, porozprávali sa o knihách, vypočuli si umelecký prednes od našich  recitátorov, poskladali puzle. Zábavná hodina rýchlo ubehla a mysme si sľúbili, že takéto  hodiny si ešte zopakujeme aj v marci.

          • Jesenné zážitkové učenie 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jesenné zážitkové učenie 2023.

            V októbri si naši žiaci 3.B spolu s pani učiteľkou a pani asistentkou urobili netradičný vyučovací deň. Zážitkovou formou si spoločne v praxi precvičili matematiku, prírodovedu, vlastivedu ale aj finančnú gramotnosť.

            Spoločne boli na nákup v blízkom obchode. Merali vzdialenosť od školy k obchodu, počítali koľko stál nákup, za aký čas to všetko absolvovali. Precvičili si zásady slušného správania pri nákupe. A nakoniec v triede spoločnými silami pripravili pohostenie pre všetkých, ktorí  sa zúčastnili poobedného jesenného tvorenia. Deti boli nadšené, určite si takúto formy výučby ešte zopakujeme.

          • Záložka spája školy_2023/24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka spája školy_2023/24.

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu s názvom Záložka spája školy, ktorý sa niesol sa v téme „Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov“. Žiaci vytvorili sériu krásnych záložiek, ktoré sa vydali na vzrušujúcu cestu do partnerskej školy v Modre. Ďakujeme všetkým tvorivým malým umelcom, pretože pracovali so zanietením, kreativitou a kúskom svojho „ja“...

          • Tvorivá jeseň_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivá jeseň_2023-24.

            V stredu 18.10. sme strávili príjemné jesenné popoludnie v tvorivom duchu - naši šikovní žiaci opäť raz ukázali, čo sa v nich skrýva...Vytvorili prekrásne dekorácie z prírodných materiálov, strašidelné aj veselé rozprávkové tekvičky, jesenné venčeky a nechýbal ani zástupca z rodu šarkanov... Sme veľmi radi, že deti prišli podporiť aj rodičia, starí rodičia a k dobrej atmosfére prispela aj veselá hudba a hlavne chutné občerstvenie, ktoré nám pripravili žiaci 3.B triedy s p. uč. Kristínkou Tuhou. Veľmi ťažké bolo vybrať spomedzi všetkých najlepšie práce, ale porota nakoniec vybrala troch výhercov a špeciálnu cenu poroty. Všetky deti dostali za účasť sladkú odmenu a dúfame, že všetci odchádzali s príjemným pocitom, že prispeli svojou prácou k skrášleniu našej školy.

            1.Tamarka Rumanková 6.A
            2. Tamarka a Karen Rajnohové 3.B a 7.B
            3. Bianka Adamcová 4.A

            Špeciálna cena poroty: Adelka Paulová 4.B