• Korčuľovanie 3.B_2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuľovanie 3.B_2023-24.

            Síce je tohtoročná zima skúpa na sneh, žiakov 3.b. triedy to v zimných radovánkach neodradí. Ale to vôbec nevadí, pretože my vieme, kde našu zimu hľadať. A nielen zimu, ale aj poriadny ľad. Deti si korčuľovanie užili dosýta a všetkým sa nesmierne páčilo, dokonca sme mali aj deti, ktoré boli na korčuliach vôbec po prvý krát. 

            Ďakujeme rodičom a starým rodičom za pomoc a prepravu korčúľ na štadión. 

            Spokojnosť a zdravý životný štýl našich detí je našim prvoradým úmyslom.

            Mgr. Kristína Tuhá

            Mgr. Michaela Poláková

          • Prednáška o včelách_2023-2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o včelách_2023-2024.

            Nie nadarmo sa hovorí, že včela je darkyňou života na Zemi. Veľa zaujímavostí o živote a práci včiel, ich činnosti v úľoch a význame pre človeka sa dozvedeli naši žiaci 1.stupňa na besede so skúseným včelárom pánom Karolom Kováčom zo Žitavian. Hravou formou ich zasvätil do života a práce včelára, celoročnej starostlivosti o úle, spracovaní medu, výrobou rámikov. Pán včelár priniesol so sebou aj nástroje, ktoré sú pri práci včelára potrebné a vysvetlil žiakom ich využitie. Módna prehliadka v originálnych včelárskych kombinézach sa deťom veľmi páčila a samozrejme nechýbala ani ochutnávka kvalitného výborného produktu prírodu - domáceho medu.

          • Olympiáda v ANJ 2023-24

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v ANJ 2023-24.

            Dňa 17. januára 2024 sa konal 34.ročník Olympiády z anglického jazyka a našu školu reprezentovali najlepší riešitelia školského kola. V kategórii 1A to bola Karen Rajnohová ( 7B ) a kategórii 1B to bol Oliver Stoila ( 9A ). Žiaci si zmerali sily so žiakmi základných škôl z celého okresu. Skúška sa skladala z 2 častí - písomný test, ktorý bol zameraný na gramatiku, slovnú zásobu, čítanie a počúvanie s porozumením. Po prestávke na občerstvenie nasledovala praktická - ústna časť, kde mali žiaci možnosť odprezentovať svoje teoretické vedomosti pri vytváraní príbehu pomocou obrázkov a pri role-play. Vo veľkej konkurencii boli naši žiaci úspešní a Oliver Stoila sa umiestnil na krásnom 2. mieste.

            Srdečne mu blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov v anglickom jazyku.

            Daniela Behulová