• Exkurzia "Hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella" Žiar nad Hronom 2022

          • Exkurzia do Hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom

            Jedným z najzaujímavejších podujatí, ktoré absolvujú žiaci I. stupňa našej školy, je nepochybne návšteva Hvezdárne a planetária v Žiari nad Hronom.

            Aj v tomto školskom roku sa naši tretiaci a štvrtáci v jeden jesenný deň – 24.11.2022 – vybrali na túto dlho očakávanú exkurziu. Cesta autobusom ubehla veľmi rýchlo. No a potom sme sa ocitli v neobyčajnom svete plnom záhad, tajomných zákutí vesmíru, hviezd, súhvezdí a neprebádaných častí našej galaxie. V prednáškovej sále hvezdárne sme si so zatajeným dychom pozreli film o Slnečnej sústave. Žiaci prostredníctvom pútavého výkladu získali predstavu o otáčaní Zeme, pochopili príčiny striedania dňa a noci aj ročných období. Dozvedeli sa poznatky o Slnku a jeho planétach, o Mesiaci a jeho fázach, o jedinečnosti pozemskej prírody a života na nej. V planetáriu sme sa na chvíľu preniesli do kozmického priestoru a stali sa jeho súčasťou. Usadili sme sa v pohodlných kreslách a ocitli v náručí vesmíru. Na umelej oblohe sme fascinovane pozorovali hviezdy, ich zoskupenia, hľadali súhvezdia Orión, Pegas či Veľkú medvedicu. Po skončení programu si žiaci prezreli výstavu umiestnenú v priestoroch budovy a na pamiatku si zakúpili pohľadnice, magnetky, či plagáty o vesmíre.

            Exkurzia sa všetkým veľmi páčila a domov sme odchádzali plní zážitkov, dojmov a nových vedomostí.

          • Informatická súťaž iBobor 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Informatická súťaž iBobor 2022.

            Informatická súťaž iBobor

             V dňoch 7.11. - 11.11.2022 prebehla na Slovensku on-line informatická súťaž iBobor, do ktorej sa zapojilo aj 100 žiakov našej školy.

            Na našej škole sme mali 13 úspešných riešiteľov:

            · z kategórie Kadet (8. a 9. ročník) 5 žiakov – Michal Debnár (9.C), Patrik Paulov (9.C), Andrej Kováč (9.C), Filip Grznár (9.B), Filip Pekník (9.B)

            · z kategórie Benjamín (6. a 7. ročník) 3 žiaci – Karen Rajnohová (6.B), Adam Havran (7.B), Kristián Peter Havetta (6.B)

            · z kategórie Bobrík (4. a 5. ročník) 2 žiaci – Peter Siklienka (4.A), Adam Gáfrik (5.A)

            · z kategórie Drobec (2. a 3. ročník) 3 žiaci – Lenka Višňáková (3.B), Michaela Káčerová (3.B), Daniel Korec (3.B)

            Najlepším riešiteľom na našej škole tohto roku bol žiak zo 4.A s úspešnosťou 99,49%

            * * * Peter Siklienka * * *

            G R A T U L U J E M E

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za
            účasť. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník iBobra...
             

            Mgr. Martina Jelínková, koordinátor iBobra na škole

          • Medzinárodný deň školských knižníc 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc 2022.

            Pri príležitosti medzinárodného dňa školských knižníc, ktorý sa každoročne koná 24.októbra, si žiačky 9.B triedy pripravili program pre žiakov 5. ročníka. Zaujímavé hodiny prebiehali v našej školskej knižnici. 

            Slovo  na úvod mala pani učiteľka Šegedová, ktorá zdôraznila aké dôležité je čítanie. Potom dievčatá zdramatizovali rozprávku Tri prasiatka a pomocou maňušiek zahrali pekné divadlo. Po smiechu a radosti prišli na rad hádanky. Nielenže potrápili piatakov, ale dokonca aj samotných deviatakov. Na záver žiaci hádali literárne postavy a predviedli  aj svoje zručnosti pri skladní puzzle významných  osobností slovenskej literatúry.

            Žiakom sa takáto hodina páčila a veľmi radi by si ju zopakovali.  Našim mladším spolužiakom môžeme prisľúbiť, že sa ešte stretneme  pri realizácii školského projektu „Veľkí čítajú malým, malí čítajú veľkým“.

                                                                                                                                                         N.Tonkovičová, 9.B

          • Stromy areálu ZŠ Mojmírova mali svoj sviatok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stromy areálu ZŠ Mojmírova mali svoj sviatok.

            „Niekde tam vonku je strom, ktorý usilovne vyrába kyslík, aby si mohol žiť a dýchať.“

            Tento citát o stromoch a mnohé ďalšie citáty si vypočuli piataci v ZŠ Mojmírova na úvod  Dňa stromov. Stromy sú považované za jedny z najúžasnejších organizmov na Zemi. Ohromujú nás svojou krásou, dlhovekosťou, sú nenahraditeľnou súčasťou biosféry ako producenti kyslíka. Stromy si zaslúžia mať svoj deň v environmentálnom kalendári. Medzinárodný deň stromov sa oslavuje vo svete 20.októbra od roku 1872, kedy s touto myšlienkou prišiel novinár J. Sterling Morton z USA. Morton bol zástancom myšlienky, že prítomnosť stromov v okolí zlepšuje klímu ako aj pôdne vlastnosti. Vyzval ľudí, aby sa  4. januára 1872 zapojili do Dňa stromov vysadením stromčekov vo svojom okolí. Odhaduje sa, že v rámci jeho iniciatívy bolo vysadených  v Nebraske viac ako jeden miliónov stromov.

            Stromom sme s piatakmi venovali nielen 1 deň, 1 hodinu, ale hneď niekoľko hodín biológie. Začali sme 20. októbra so štúdiom ekosystému lesa, spoznávaním a určovaním lesných drevín podľa vzoriek v triede. Náš areál má ale pestrú paletu stromov, preto sme sa vybrali ich spoznávať na ďalších hodinách von a osláviť tak ich sviatok. V areáli nás sprevádzali lesné rozprávkové postavičky – červená čiapočka a vlk. Piatakov si rozdelili na skupinky, pre ktoré pripravili rôzne aktivity. Prvou aktivitou bolo vyriešiť tajničku, ktorá obsahovala názvy jednotlivých stromov areálu, pri ktorých sa piataci postupne zastavovali. Podľa rozprávania o stromoch žiaci tajničku vypĺňali a zistili riešenie – Deň stromov. Ďalšou úlohou bolo prerozprávať cyklus stromu – duba na obrázku. Z našich stromov v areáli sme prerozprávali cyklus pri lipe. Podľa predlohy deti vytvárali aj potravové reťazce v lese. Piataci hravo zvládli tieto úlohy. Rovnako usilovne pracovali s pracovným listom, na ktorý kreslili strom, list, obtláčali kôru. Zábavnou časťou bolo vytvoriť z nazbieraných listov javora obrázky – strom, panáčika, smajlíka J. Za svoju usilovnosť a aktivitu boli žiaci samozrejme odmenení. Niektorým sa ušlo jabĺčko od červenej čiapočky a všetkým pribudla 1 do biológie. Odmenili ich aj samotné stromy a to úžasnou dávkou energie, ktorú načerpali deti z kmeňa kryptomérie.

            Teší nás, že sme oslávili sviatok stromov a pripomenuli tak žiakom, akú významnú rolu hrajú v našich životoch. Stromom vďačíme naozaj za veľa a preto si ich máme vážiť a chrániť.

                                                                                                                                         PaedDr. Hana Verešpejová

                                                                                                                                                     ZŠ Mojmírova

          • Tvorivá jeseň 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivá jeseň 2022.

            Tvorivá jeseň 2022

            Školáci z Mojmírky sa zahrali na umelcov a z jesenných plodov vyčarili originálne výtvory. Pod šikovnými rukami žiakov, ale i rodičov či starých rodičov vznikli jesenné variácie, ktoré na pár dní oživia jesennú atmosféru školy.

          • Svetový deň zdravej výživy 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň zdravej výživy 2022.

            Svetový deň zdravej výživy s našimi šiestakmi

            Svetový deň zdravej výživy sa oslavuje na celom svete 16.októbra. Je to spoločná akcia v 150 krajinách sveta a práve to robí Svetový deň zdravej výživy jedným z najslávnejších dní v kalendári OSN. Stovky podujatí a osvetových aktivít spájajú vlády, podniky, organizácie občianskej spoločnosti, médiá, verejnosť, dokonca aj mládež. Podporujú celosvetové povedomie a činnosť pre tých, ktorí trpia hladom  a vyjadrujú potrebu zabezpečiť zdravú výživu pre všetkých, pričom nikoho nenechávajú nepovšimnutého. To bola aj téma tohtoročného dňa výživy – „LEAVE NO ONE BEHIND“, „Nenechať nikoho za sebou“. Prečo tento deň pripomínať našim žiakom? No možno práve preto, aby sme im zdôraznili, aká dôležitá je zdravá výživa, a že nie všetci vo svete sa k nej dostanú.

            Pripravili sme preto pre žiakov aktivity. Na hodinách biológie sme si v rámci učiva o ovocí a zelenine urobili so šiestakmi v triedach malú výstavku plodov. Objavila sa tu rôzna zelenina a ovocie, ktoré dopestovali rodičia, starí rodičia v záhradkách, za čo im ďakujeme. Na ovocí si žiaci dokonca hneď na hodine (trochu netradične J) aj pochutili. V prezentácii  sme si ukázali a vysvetlili zásady zdravého stravovania, dôležitosť pestrej stravy, význam vitamínov, minerálov a množstvo ďalších zaujímavých  informácií. Žiaci si potom vybrali svoje obľúbené ovocie, alebo zeleninu a pripravili tvarovo naozaj zaujímavý projekt. Svojim spolužiakom porozprávali napr. o jablku, maline, jahode, citróne, hrachu, hrozne ...., ale dokonca aj o ananáse a dračom ovocí (pitahaya). Žiaci sa zabavili a zasúťažili si  na ovocno – zeleninovom puzzle. Víťazná skupina (dievčatá zo 6.c) poskladala všetky druhy ovocia a zeleniny a  bude na ďalšej hodine biológie ušetrená od skúšania. No, kto by nesúťažil s takou výhrou?! Ešte zábavnejšie bolo ale hádanie ovocia a zeleniny so zaviazanými očami iba podľa chutí. Dve rovnako pripravené misky s kúskami ovocia a zeleniny čakali na „ochutnávačov“ v 6.a. triede.  Pri jablku, slivke, mandarínke, hruške, hurmikaki ... sa ešte deti usmievali, ale cibuľa, cesnak, citrón, zázvor ich teda poriadne vyštípali. Žiaci uhádali vlastne takmer úplne všetko ovocie a zeleninu.

            Sme radi, že sme týmito aktivitami žiakom pripomenuli Svetový deň zdravej výživy. Verím, že sa budú aj naďalej zdravo stravovať a ovocie, zelenina bude určite každý deň v ich desiate.

            Zostáva nám iba popriať veľa zdravia aj Vám!                               PaedDr. Hana Verešpejová

          • Biely deň - Sv. deň mlieka na školách 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Biely deň - Sv. deň mlieka na školách 2022.

            Aj v našej škole sme si  pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Mlieko obsahuje mnohé významné látky, hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamínyminerálne látky. Mlieko a mliečne produkty sú najlepším prírodným zdrojom vápnika, ktorý má význam pre zdravý rast kostry a zubov.

            Keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci si v daný deň zladili svoje outfity do bielej farby.  Žiačky 9. ročníka nám pripomenuli dôležitosť pitia mlieka hravou formou. Pre svojich mladších spolužiakov mali pripravené aktivity a jednoduchý kvíz.

            Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili do svojej mliečnej desiatej. Všetci sme si spoločne zaželali dobrú chuť.

          • „BeActive“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „BeActive“

            Európsky týždeň športu je iniciatíva Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Hlavnou témou kampane je „BeActive“, ktorá ma nabádať k pohybu nielen tento týždeň, ale aj počas celého roka a celý život. V rámci tejto kampane, keď sa nielen Slovensko, ale aj celá Európa zapojila do rôznych pohybových aktivít, sa tiež  naša škola a najmä naši žiaci rozhýbali počas vyučovania.

            Na tvárach všetkých žiakov bolo vidieť radosť a šťastie z pohybu.

            Veríme, že v pohybových aktivitách budú pokračovať nielen na hodinách telesnej a športovej výchovy, ale aj v záujmových krúžkoch a  vo voľnom čase.

            Vieme, že našim žiakom nie je ich zdravie ľahostajné.

          • Konverzačný seminár „A Taste of English“ 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Konverzačný seminár „A Taste of English“ 2022.

            V dňoch 4. a 11. 10. sa naši deviataci (spolu 29 žiakov z 9.A,B,C) zúčastnili interaktívneho konverzačného seminára „A Taste of English“ s anglickým lektorom, p. Elwoodom zo Sheffieldu.

            Počas piatich vyučovacích hodín sa zážitkovou formou oboznámili s nasledujúcimi témami:

            1. Vlak – roleplay, improvizácia, interview so slávnou osobnosťou
            2. zvieratá – rozšírená slovná zásoba
            3. áno/nie hra, hudba:  The Beatles – pieseň „When I´m 64“
            4. plány – čas strávený s kamarátmi
            5. kvíz – čísla

            Lektor pochválil deviatakov za ich úroveň angličtiny, žiaci prežili akčný deň, komunikovali výhradne v anglickom jazyku a dúfame, že sa naučili popritom niečo nové.

            Seminár sa im veľmi páčil, podľa spätnej väzby ohodnotili 2. hodinu ako najnáročnejšiu a 5. hodinu ako najzábavnejšiu.

            Tešíme sa, že si v poslednom ročníku základnej školy mohli vyskúšať inú formu výučby jazyka.

          • súťaž v anglickom jazyku – Englishstar 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album súťaž v anglickom jazyku – Englishstar 2022.

            V máji sa konala medzinárodná súťaž v anglickom jazyku – Englishstar. Na našej škole sa jej zúčastnilo 34 žiakov prvého a druhého stupňa. Žiaci vypracovávali testy, ktoré obsahovali náročné úlohy z gramatiky, slovnej zásoby a čitateľskej gramotnosti z anglického jazyka. Testy preverili vedomosti žiakov rôznych ročníkov. Za prvý stupeň sa zapojilo 9 šikovných žiakov. Na druhom stupni si svoje vedomosti z anglického jazyka chcelo preveriť 25 žiakov. Žiaci boli so súťažou spokojní a výsledky, ktoré prišli v júni, nás veľmi potešili. Najúspešnejšími žiakmi sa stali Peter Siklienka a Lukáš Moravčík z 3. A triedy, Timotej Kouřil z 5.B triedy a Andrej Kováč z 8.A triedy, ktorí získali krásnych 98 bodov zo 100. Žiaci získali diplomy, perá a sladkú odmenu.

          • Ekofarma Čierne Kľačany

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ekofarma Čierne Kľačany.

            Dňa 13.6.  Ekofarma  Čierne Kľačany

            Okrem interaktívno edukačnej exkurzie sme si z detmi rano chvílku, ale účinne zacvičili a zahrali sa hry na zosúladenie sa s Adamom. 

            Po prestavke sme si prešli celú farmičku a dozvedeli sa viac o tom čo je to permakultúra a ako funguje. Deti mali pri tom možnosť prísť do kontaktu zo zvieratkami a bylinkami.

            Po exkurzii sme sa dobre najrdli z poživne pripravenej  na ohníku a potom sme si oddýchli a zastrielali z luku.

          • “A Taste of English“ na našej škole - 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album “A Taste of English“ na našej škole - 2022.

            Interaktívny seminár ANJ

            V utorok 24.5. 2022 sa vybraní žiaci (12) z tried 5.A, B, C zúčastnili interaktívneho seminára angličtiny s lektorom z Veľkej Británie – pánom Elwoodom.

            Počas piatich vyučovacích hodín sa venovali týmto tematickým okruhom:

            • introductions – predstavenie sa
            • animals vocabulary – zvieratá, slovná zásoba
            • animals comparatives and superlatives – stupňovanie prídavných mien
            • food/ drinks, like/ don´t like – jedlo/ nápoje, mať rád/ nemať rád
            • shopping and money – nakupovanie a peniaze

            Seminár je zameraný na zdokonalenie sa v schopnosti komunikovať v anglickom jazyku. Každá téma je prezentovaná formou hry, žiaci majú možnosť pracovať samostatne, vo dvojiciach či  v skupinách. Niektoré úlohy prebiehali súťažnou formou.

            Pokračovanie seminára sa uskutočnilo v utorok 14.6. 2022, ktorého sa  zúčastnili vybraní žiaci (12) z tried 6.A a 6.B. Obsah seminára bol prispôsobený ich jazykovým schopnostiam. Tie boli nad očakávania lektora, preto k piatim hore spomenutým témam pribudli aj:

            • guess the age – hádaj vek, opis osoby
            • numbers quiz – číselný kvíz

            Každý žiak napísal na záver seminára spätnú väzbu. Všetkým zúčastneným sa netradičný deň angličtiny veľmi páčil. Dúfame, že si ho v budúcom roku budeme môcť zopakovať.

          • Investujte do našej planéty tak, ako sme to urobili my...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Investujte do našej planéty tak, ako sme to urobili my... .

            Šk. rok 2021/22

            Čo by ste urobili, ak by Vám niekto povedal, aby ste „investovali do našej planéty“?

            Na stránke Earth day: The Official Site sa tento rok objavila práve táto téma – „Invest in our planet“ - „Investujte do našej planéty“. Organizácia pre Earth day na svojej stránke vyzvala ľudí, aby sa prostredníctvom vyše 50tich environmentálnych akcií a tipov aktívne zapojili a premenili tak každý deň na Deň Zeme. Akcia bola organizovaná na celom svete prostredníctvom stránky - https://www.earthday.org/earth-day-2022. Na našej škole sme sa rozhodli, že sa taktiež zapojíme do tejto výzvy a venujeme Dňu Zeme nielen 1 deň. S aktivitami sme preto začali v apríli a skončili začiatkom júna. Pre žiakov sme pripravili prezentáciu (prezentáciu si môžete pozrieť na stránke školy), v ktorej si žiaci našli už spomínané tipy ako „investovať do našej planéty“. Spomedzi mnohých tipov, ktoré žiaci uviedli ako svoju investíciu vyberáme: „používaj internet, nie stromy“, „prejdi na opakovane použiteľné vrecká a opakovane použiteľnú fľašu“, „prejdi na online fakturáciu“, „kompostuj“, „nakupuj lokálne potraviny“, „pestuj biozáhradku“, „vynechaj plasty, kupuj výrobky v skle a v papieri“....a mnohé ďalšie. Tieto tipy naši žiaci nielenže doma robia, ale symbolicky ich vhodili = investovali na papierikoch do planéty, ktorú vyrobili šikovní piataci na krúžku Kreatívne tvorenie. Okrem papierovej planéty si vyrobili piataci aj malé symbolické planétky z machu a vlny. Jednou z aktivít bolo uskutočniť kvíz s environmentálnou tematikou v škole a my sme do kvízu zapojili deviatakov. Overili si tak mnohé vedomosti z ekológie a environmentalistiky. Udržateľná móda bol ďalší z tipov z prezentácie. S piatakmi sme si preto vyrobili zo staršieho trička nové batikované tričko len s pomocou šnúrok a farby na textil. Farby hrali hlavnú úlohu aj pri dotváraní plátenej tašky, ktorú použijú deti miesto plastovej. Každé tričko a taška sú originálne a to sa deťom naozaj veľmi páčilo. A že naši žiaci sú kreatívni, potvrdili aj pri tvorení prívesku - planéty z modelovacej hmoty. Všetky tieto aktivity sme venovali našej planéte. Sme radi, že sviatok Deň Zeme u nás v škole netrval iba 1 deň, ale viac ako 1 mesiac. Uvedomujeme si zároveň, že našej planéte určite nebude stačiť iba mesiac. Chceme preto viesť deti k tomu, aby  pokračovali v tých aktivitách počas celého roka a brali to ako „investíciu“ nielen pre planétu, ale hlavne pre svoju budúcnosť.

                                                                                                                                                                                            PaedDr. Hana Verešpejová

          • Ako sme sa ocitli aspoň na 1 hodinu v Japonsku 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako sme sa ocitli aspoň na 1 hodinu v Japonsku 2022.

            Priblížiť život, kultúru, zvyky tak exotického štátu akým je Japonsko môžeme prostredníctvom dokumentu na YouTube kanáli, obrázkov z internetu....ale určite to bude zaujímavejšie prostredníctvom predmetov, suvenírov, listov...., ktoré pochádzajú priamo z Japonska. A tak sme sa dnes na hodine geografie v 6.a triede ocitli aspoň na 1 hodinu v Japonsku. Urobili sme si malú prednášku o tejto naozaj zaujímavej krajine. 日本国  - týmito znakmi by sme napísali názov Japonska, čo presne znamená Krajina vychádzajúceho slnka. Tieto znaky japonského písma si mohli žiaci pozrieť aj v listoch, ktoré písala p. Sakyo Saito – japonská učiteľka z Tokia. V  prezentácii, ktorá obsahovala základné geografické fakty o Japonsku,  sme si potom ukázali ako sa píše aspoň 1 slovo – šťastie. Žiaci ho dostali vytlačené na hárku papiera a tak si ho môžu vyskúšať napísať aj doma. Na hodine si mohli pozrieť pohľadnice, kalendár, pozdravy, plagáty s kimonami, suveníry..., ale taktiež súkromné fotografie už spomínanej p. učiteľky a jej japonských žiakov. Zaujímavá bola aj brožúrka s japonským jedlom a popisom na jeho prípravu, len škoda, že sme receptom nerozumeli. O niečo vážnejšie si pozreli žiaci aj knižku s fotografiami z miest Hirošima a Nagasaki po výbuchu atómových bômb. Priblížili sme si aj pojmy ako saké, kimono, bonsai, hikari, tatami, pagoda, sakura...  a mnohé ďalšie. Zostáva nám už len do Japonska vycestovať a pozrieť si túto krásnu krajinu s množstvom zaujímavostí osobne. Veď kto by nechcel mať Japonsko vo svojom cestovateľskom itinerári?

                                                                                                                                               PaedDr. Hana Verešpejová

          • Slávik Slovenska 2022

          • „Spievajže si, spievaj, spevavé stvorenie,

            veď je spev najmilšie tvoje potešenie.

            Slovensky si spievaj, tak ťa dobrá mati:

            ešte hen v kolíske učila spievati.“

             

            Dňa 10. mája 2022 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska.

            Naša škola mala v tejto súťaži zastúpenie v podobe víťazov školského kola:

            1. kategória: Lea Majerová
            2. kategória: Katarína Červeňová
            3. kategória: Karolína Rudzanová

            Víťazky školského kola nás dôstojne reprezentovali i v okresnom kole. Lásku k slovenskej ľudovej piesni krásne odprezentovali svojím spevomi prístupom k príprave na túto súťaž. V okresnom kole súťaže Slávik Slovenska získala žiačka Karolína Rudzanová (8.B) skvelé druhé miesto v 3. kategórii.

            Verím, že ľudová pieseň bude aj v ďalších rokoch ľudí spájať a prinášať im radosť, potešenie a dobrú náladu.

             

                                                                                                                                                      Srdečne blahoželám!

                                                                                                                                                      Mgr. Štefánia Buxarová

          • McDonald´s Cup 2021/2022

          • Okresné kolo futbalu žiakov a žiačok 1.stupňa ZŠ

            McDonald´s Cup 2021/2022

            Dňa 3.5.2022 sa hralo finále  mini futbalu žiakov a žiačok 1. stupňa ZŠ – McDonald's Cup v Sľažanoch. Predchádzalo mu semifinále, ktorého sa zúčastnilo 11 škôl. Vo finále si žiaci našej školy zmerali sily so žiakmi zo ZŠ Sľažany, ZŠ Topoľčianky a ZŠ Pribinova ZM..

            Výsledky našich zápasov : ZŠ Mojmírova – ZŠ Pribinova ZM     1 : 8

                                                        ZŠ Mojmírova – ZŠ Topoľčianky      1 : 7

                                                        ZŠ Mojmírova – ZŠ Sľažany            1 : 5

            Umiestnenie : 1. miesto   ZŠ Pribinova

                                   2. miesto    ZŠ Topoľčianky

                                   3. miesto    ZŠ Sľažany

                                   4. miesto    ZŠ Mojmírova

            Naša zostava : Matej Drgoňa (kapitán), Ivan Borčin, Juraj Šproch, Lea Zemanová, Karin Ficová, Karolína Miklová, Matej Ďurček (brankár), Matej Vitek, Lukáš Holota, Tobias Bennár.

            Strelec našich 3 gólov : Matej Drgoňa.

            Súperi boli nad naše sily, napriek tomu 4. miesto z 11. je slušné umiestnenie po dvoch rokoch absencie. Ďakujeme našim futbalistom za reprezentáciu školy.

                                                                                                                                                          Mgr. Elena Pechová

          • DEŇ NARCISOV NA ZŠ MOJMÍROVA 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ NARCISOV NA ZŠ MOJMÍROVA 2022.

            Na Slovensku sa organizuje veľa vzácnych zbierok. Pre onkologických pacientov je však zbierka nazvaná DEŇ NARCISOV tá najvzácnejšia. Tento rok sa konala táto charitatívna akcia už 26. krát. Organizuje ju každoročne Liga proti rakovine, ktorá pomáha onkologickým pacientom  už 32 rokov. Na Slovensku ich každoročne pribudne okolo 40 000. Počas 2 rokov pandémie boli ľudia s rakovinou ohrozenou skupinou a uskutočnenie Dňa narcisov ako ho poznáme, bolo veľmi dôležité. V uliciach sa opäť objavili dobrovoľníci s narcismi, tento rok v bielych tričkách s označením a logom LPR. Tá sa obrátila na verejnosť s prosbou o prejav solidarity s ľuďmi, ktorí sa ocitli v náročnej situácii, spôsobenej onkologickou diagnózou. Keďže spolupracujeme s LPR, naša škola sa taktiež zapojila do tejto akcie a naše deviatačky sa stali na 1 deň dobrovoľníčkami. V priebehu dopoludnia 28. apríla vyzbierali na škole krásnu sumu – 469,97 eur, ktorú sme poukázali na účet LPR. Chceme sa touto cestou veľmi pekne poďakovať všetkým Vám, ktorí ste prispeli akoukoľvek sumou na dobrú vec. Sme radi, že sme spoločne prejavili spolupatričnosť s ľuďmi, ktorých postihlo onkologické ochorenie a že sme žiakom ukázali, že si máme v ťažkých chvíľach pomáhať.

                                                                                                                                                PaedDr. Hana Verešpejová